7 Mart 2010 Pazar

VAROLUŞ KADINDAN OLDUĞUNA GÖRE BÜTÜN GÜNLER KADINLARINDIR :))

Peki neydi kadınların adını koyamadıkları bu sorun. Hangi sözcükleri kullanmalıydılar anlaşılmak için. “Çok boşluktayım,bunalımdayım,sanki hiç yaşamıyorum, bir eksiklik duyuyorum gibi söylemlerle anlatamıyorlar mıydı dertlerini acaba. Hiç anlatamadılar hiç..
Ne Ayşe’yi, ne Fatma’yı, ne Filiz’i, ne Ayten’i veya herhangi bir kadını tam olarak anlayan hiçbir erkek olmadı. Hala kadınların işlevlerinin üretmeyi sağlamak olduğunu düşünenler azımsanmayacak kadar çok sayıda. Bu bencilce tutum hemen hemen tüm erkeklerin beyinlerinin bir köşesinde ve
hiç beklenmedik bir anda ortaya çıkardıklarını düşünüyorum.
Çoğu kadın bıçağın kemiğe dayandığı anda anca kendini anlatabilmekte. Susturulmuş, maddi manevi baskı altına alınmış, duyguları incitilmiş, itilip, kakılmış, acımasızca dövülmüş, aşağılanmış bir kadının birikimlerini nasıl ortaya çıkardıklarını basında üçüncü sayfa haberlerinde okumuyor muyuz. Şaşırıp kaldığım , inanamadığım birçok olayın hep kadınlar tarafından yaşanılıyor olması hangimizi üzmüyor ki. Basın yayın organlarının, teknolojinin ileri düzeylerde de gelişmiş olmasıyla , son birkaç yıldır kadınlar, “bizde varız, yaşıyoruz ve susmuyoruz artık, konuşuyoruz” un anlamını fazlasıyla ortaya koyuyor. Çoğu kadın geçmişe nazaran bugün ki gelişmişliğin verdiği bir cesaretle “bizde varız , eşitiz” diyebiliyorsa, bir o kadarı da hala yuvasının kutsallığını, yaptığı bütün özverilerin de kutsal bir amaca hizmet olduğunu düşünüyor. Tanrının kendine vermiş olduğu Kadınlık+Annelik duygusu içinde yaşamını, yıllarını harcamış olmaktan gurur duyuyor.Uzunn uzun yazılanlar, çizilenler,Kadının Adı Var’ lar yada Yok’lar!!! ne olursa olsun asıl gerekli olan bence toplumun( GENEL ANLAMDA ERKEKLERİN) kadınlar hakkındaki tutumlarının tümden değişime uğraması. Kadınlar tarafından yapılan, herhangi bir işin, eylemin, erkekler tarafından yapıldığı zaman olduğu gibi taktir görmesi ve normal karşılanması kabul edilinceye kadar kadın erkek arasındaki EŞİTLİK denilen soğuk savaş hiçbir zaman bitmeyecektir.

VAROLUŞ KADINDANDIR, o yüzden BÜTÜN GÜNLER KADINLARINDIR….

4 yorum:

fatma48-hazanyagmuru4 dedi ki...

teşekkür ederim güzel yorumuna canım seninde kadınlar günün kutlu olsun sevgiler

Adsız dedi ki...

Bu güzel yazı dizinini de okudum. Kalemine, emeğine ve yüreğine sağlıklar dilerim. Lafı fazla uzatmadan aynen size katıldığımı itiraf ediyorum.

Allah'a emanet olun ve sağlıcakla kalın.

hobilerim ve ben dedi ki...

Blogumu ziyaretin ve güzel yorumun için çok teşekkür ederim arkadaşım...Senin de kadınlar günün kutlu olsun...Yaptığım işleri beğenmene de sevindim...Onları blogumla aynı ismi taşıyan pasajımda satışa sunuyorum...Sevgiyle kal arkadaşım...görüşmek üzere...

Ece dedi ki...

SELAMMMM:)))))
TEMAN BENIM IKINCI BLOGUMLA AYNI SANKI KENDI BLOGUMDAYIM GIBI HARIKAA YABANCILIK ÇEKMEYECEM DEMEK KI:)))
ARADA KAHVEYE GELIRIM LAFLARIZ
SEVGILERIMLE

DÜNYANIN AYAK İZLERİ


Blog Listem