30 Nisan 2010 Cuma

SONRADAN ÇOK GÜLDÜM:)))


Birkaç gün önce ana caddede Bakanlıklardan Ayrancı tarafına doğru makul bir km.de seyrederken bir taksi hiç olmayacak bir yerde sollamak istedi. Buna izin vermedim. Yol hakkı benimdi.. Kendi de biliyor..Yetişti bana ..Bir baktım, soluma geçmiş, camını açtı banada işaret ediyor camı aç diye.. Bu arada kırmızı ışıktayız. Camı açtım.. Evet ,ne var dedim..

Bana ; " abla sen sakın bi daha , trafiğe çıkma, araba sürme, ben gelir seni hergün istediğin yere bedava götürürüm" dedi..:)))) yaa gülermisin, ağlarmısın.. Bende " sen ananın karnında mı öğrendin araba sürmeyi" dedim..Ona yol vermemişim diyeymiş..Yeşil yandı...yoluma gittim..Sonra çok güldüm kendi kendime söyledilerine...İyi de ne hata yapmıştım hala anlamadım.

12 yorum:

♥ŞANSLI♥ dedi ki...

Hatan bayan olmak canım.Erkekler bayanların trafikte olmalarını hazmedemiyor.
Sevgiler canım:)

Adsız dedi ki...

Merhabalar Kiana,

Taksi yol istemiş vermeşiniz. Yol vermediğiniz için hatalısınız. Ankara trafiğinde trafik kurallarının dışında, bir de normal adet üzere yerleşmiş davranış kuralları vardır. Taksiye her yerde ve her zaman yol verilir. Onlar birer geçiş önceliğine haiz hizmet araçları gibidir.

Taksicinin pencereden yaptığı o anonsu da büyük bir densizlik ve terbiyesizlik olarak addediyorum. Ben bilirim bu şoför milletini. Direksiyon başındaki herkes haklıdır, kuralları bir onlar iyi bilirler.

Bir de bayan olmanız hasebiyle hatalı olmasanız da, bir trafik kazasında mahal incelemesine gelenler hemen kusurun % 8'ini yola keserler ya, işte siz de bayan olduğunuz için yola nasıl standart % 8 düşülüyorsa, siz de öyle kusur açısından bayan olmanız hasebiyle doğrudan %-8 kusurlusunuz. Erkek olsaydınız, böyle bir durum söz konusu değil.(Bu örnek gerçekten böyle uygulandığı için değil (eğretileme))

Plakasını alsaydınız, çalıştığı durağa telefon eder, lazım olunca isterdiniz. Hani sizi Ankara'da bedava taşıyacakmış ya!

Her ne kadar can sıkıcı bir olay olsa da mizahi ve keyifli tarafı daha ağır basıyordu, emin olun ben bile güldüm...

Allah'a emanet olun ve sağlıcakla kalın.

Profösör dedi ki...

Trafik kurallarına uyalım. Uymayanları uyaralım.

GÜVEN SERİN dedi ki...

Erkeklere öncülük vermeli. :)) Yoksa... :))

Profösör dedi ki...

"Sevdiğine kur yapmak için şarkı söyleyen bir erkek kurbağa, farkında olmadan avını arayan bir yarasaya akşam yemeği müjdesi vermiş olabilir!" İşte mukadderat budur diyebileceğimiz trajik bir doğal hadise.. En zevkli ve en keyifli anlarda bile farkında olmadan sonumuzu hazırlıyor olabiliriz miyiz?

Newbahar dedi ki...

Hepimizin yüreği kan ağlıyor sevgili Kiana. Ama asker anaları, asker eşleri başka...
Umarım sizin askerinizde sağ salim döner.
Sevgi ve selamlar

sufi dedi ki...

Trafikte yol isteyene kenara çekilip hız kesip yol vermek kuralı işte burada da çıktı karşıma!Kiana'cım sen bayansın, o erkek..Dünkü hikayemde ben yaşlıydım, sollayan bayan genç...Haddimizi biliyoruz çok şükür sevgilerimle.

bilge dedi ki...

aaaa nasıl anlamazsın hatanı sen elinin hamuru ile araba kullan erkeler öldümü bir de adama yol vermemişsin...olurmu hiç ..sevgiler...

HÜRREM TAKI dedi ki...

aman arkadaşım sizin taksici kibarmış.istanbulda direk indirip döverdi herhalde:)) benim mankene gelince valla çöpün kenarında öle melul melul bakıyodu bana,yıka beni yıka beni diyodu sanki:)) o adar pahalılarki valla aldım kolumun altına attım eve:))sevgilerrrr

Unknown dedi ki...

Taksıci kibar bir adammış.olayı bayan erkek şöförlüğüne dayamadan
önce şunu bilmemiz gerekmektedir
taksicilik maden işçilerinden sonra
dünyadaki en ağır iştir.ama bazı
özel şöförler bazı şeyleri kompleks
yaparak onların zor olan işlerini
dahada zorlaştırırlar.çoğu zaman
işleri zamanla olduğundan dolayı
geçiş önceliği alırlar bunu normal
karşılamalıyız.özel araba kullananlar bir iki saat trafikte
kalınca girdikleri sitresi iyi bilirler birde taksicilerin bütün
hayatının trafikte geçtiğini düşünürsek biraz daha anlayışlı olmamız gerekir.diye düşünüyorum.

Zencefil ve Tarçın dedi ki...

eeeee olacak o kadar, trafikte öncelik erkeklerin ne de olsa :)

Adsız dedi ki...

hey bu harika bayıldım taksiciye adeta cmylmz süppeer ya ben bile gelir alırım seni:)) hehe
JUNE25

DÜNYANIN AYAK İZLERİ


Blog Listem