20 Nisan 2010 Salı

BU KADAR BÖBÜRLENME SEN NESİN Kİ!!

Kişisel değil..herkes için bu söz .. Ben dahil...Güneşi doğuralım yada batıralım.. Yada tam tersi doğmasına ve batmasına engel olalım.. Bu mümkün mü..? O zaman bu kadar kibir niye.. Kainatın huzurunda niye bu kadar erişilmez görüyoruz kendimizi..Ben yaparım, ben bilirim, yanlız ben görürüm, BEN BEN BEN . Başkalarını küçümsemek niye.. İster gece, ister gündüz.. Başımızı kaldırıp gökyüzüne baktığımızda anlamıyormuyuz kendimizin de küçücük bir zerre olduğunu. Bizi bir sonun beklediğini, gözümüzü toprağın doyuracağını , özümüzün de geldiği yere döneceğini, herşeyin dünyada kalacağını bilmiyormuyuz. Biliyoruz... O halde niye Ey insan oğlu niye kendimizi bu kadar büyük görüyoruz. Gözümüzü kapattığımızda sadece karanlık oluyorsa, o karanlıkta hiçbir şey göremiyorsak eğer çok acı. Gönül gözümüz de kapanmış....Yazık..

5 yorum:

Marifetliyizbizscrap dedi ki...

çok doğru kiana hanım. biz bu dünyayı birinsan gibi düşünürsek tek hücresinin dörtte biri kadarız böbürlenmek marifet tabi ama asıl güzellik böbürlenmek yerine bize verdiği imkan , nimet ve afiyet veren Allah a şükretmek O na daima iman etmek Resul üne saygı ve sevgide bulunmak, sünnetlerini yerine getirmek ve daha sayamayacağım bir sürü kulluk görevimiz var peki hangi birini yapıyoruz belkide hiç birini. o zaman bir dinsizden ne farkımız
olur? böbürlenmek dinsiz bir insanın özelliğidir o insan ne bu dünyada ne de öbür dünyada kendisine karşı iyilik görmez

Adsız dedi ki...

Merhabalar Kiana,

Ne zaman "BEN" söyleminden vazgeçip "BİZ" demenin erdemine erişiriz, işte o zaman nefislerimizin duygularımızın değil de, aklımızın koşumunda bağlı olduğunu fark ederiz.

İşte, malesef nasıl beş parmağın beşi de birbirine benzemiyorsa, insanlarımız da birbirine benzemiyorlar.

Oysa, Cenab-ı Allah'ın (C.C.) insanlarda hiç sevmediği şeylerden biri kibir, gurur ve büyüklenmektir.

Zaten kibir, gurur ve büyüklenmek gibi hasletleri mayasında taşıyan insanların gönül gözü olamaz. Onların kalbi ve kulakları mühürlüdür, gözlerinin önünde de perde vardır.

Bu güzel ve öğüt veren paylaşımın için çok teşekkür ederim.

Allah'a emanet olun ve sağlıcakla kalın.

GÜVEN SERİN dedi ki...

Seslenişe, sesleniyorum :))

Bilgi,öğreti; insan mantığı ile yoğrulmaya başlayınca tadına doyum olmuyor arkadaş:))

♥ŞANSLI♥ dedi ki...

Merhaba KAİNA!
Ben bunları hep sevgiye bağlıyorum.Yeterince sevgi yok yüreklerde.İlk önce insan kendisini sevmekle başlamalı derse.Halbuki bizde yüce yaradanın yanında bir toz tanesi bile değiliz,kibirlendikçe küçülüyor insan bunun farkında bile değiller.Değiller diyorum çünkü bunu kendime yapıştırmak istemiyorum.
Çok önemli bir paylaşım.
Teşekkür derim.
Sevgiler:)

Newbahar dedi ki...

Bu yazınızı bir kağıda yazıp birinin gözüne gözüne sokasım geldi.
O sivri burnunun havasını bir gün indireceğim bu gidişle...

Sevgiler

DÜNYANIN AYAK İZLERİ


Blog Listem