25 Mart 2010 Perşembe

BU ÜLKEDE HERKES AKILLI


Bu ülkede herkes akıllıyım diyor. Kimse kendine çıt kondurmaz. Siz hiç gördünüzmü ya da duydunuzmu ben aptalım diyen birini.. Yokk.
Hükümet akıllı, devlet akıllı, asker akıllı,simitçi akıllı,bakkalı, çakkalı, memuru, esnafı,öğrencisi akıllı, yan komşum akıllı,üst komşum akıllı,ablam akıllı,eşim çocuklarım akıllı, anam akıllı, babam akıllı, hırlısıda,hırsızıda akıllı, katili,canisi, fanisi ,..Recep ivedik bile akıllı...:)) Yav hangisini sayayım top yekün herkes akıllı.. AHA DA FİKRİM GELDİ şimdi. Herşeyden vergi alınıyormu? Alınıyor. E niye akıl vergisi alınmasın. Bu vergilerle iç borçlar, dış borçlar ödenir. Hatta Amerikaya bile para yardımını biz yaparız. Rahattt ferahhh. Ohh gel keyfim gel ülkesi olmazmı arkadaşlar.. Kimse ben aptalım demeyeceğine göre:))) Hiç zor olmaz akıl vergisini toplamak. Sürekliliği açısından da hiç kuşkuya mahal yok.

Ben de akıllıyım tabiki.. Bu fikri ortaya ben attığıma göre , kendimi bu vergiden muaf tuttum..

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Merhaba Kiana: Siz, "akıl vergisi" uygulamasına bir başlayın da görün, memlekette hiç akıllı kalmaz!

Durup durup, hükümetin önü süre bir du bu icadı çıkarma. Teşbihte hata olmaz; "eşeğin aklına karpuz kabuğu düşürme" derler ya!

Güzel ve ilginç bir konuydu. Görüşmek üzere.

Yaşamın kıyısında dedi ki...

Vergisini de veririz ama yine de aptalız demeyiz çünki biz ülkece aynı zamanda kompleksliyiz de. Belki biraz hakaret gibi oldu ama öyleyiz işte.
Aman siz bu yazıyı iyi saklayın da ilgililerden birisi tesadüf görmesin. "Nereden para toplanır"ı araştıranlara güzel bir fikir.
Güzel bir paylaşım, teşekkürler ve sevgiler...

DÜNYANIN AYAK İZLERİ


Blog Listem