26 Haziran 2009 Cuma

YAŞAYIP DA UNUTAMADIĞIM

Klasik bir başlangıç yapacağım bende. Yıl 1984. Sıcak bir yaz
günü. ANKARA’da o zamanlar gençlerin en popüler semti olan Kızılay’da
biraz olsun birikmiş sıkıntıları atmak amacıyla vitrinlere bakarken
şu an bile unutamadığım bir anı anlatacağım arkadaşlar. O zaman öyle
Armada, Migros gibi yerler yok. Ünlü moda evleri ve tekstil firmaları
Kızılay’da en küçük yeri bile tutmuşlar, en pahalı, en modern giysileri satıyorlar.

(Ben de bakıp, iç geçirip alamayanlardandım)

Evet Bakanlıklar’da tanınmış bir mağazanın önünde durmuş
kıyafetlere bakarken; bir genç kadın, yanında yaşlı bir teyze 4-5 yaşlarında bir
çocuğun elini tutmuş. Birlikte mağazaya yöneldiler. Mağazanın kapısında ki
tezgahtar arkadaş müşteri karşılıyorlar. Genç bayan mağazadan içeri girdi,
arkadan yaşlı teyze ve çocukta içeri girerken kapıda müşteri karşılayan görevliler
yaşlı kadının kolundan tuttular. Belliki dilenci sanmışlardı. Mağazaya
giremeyeceğini söylediler ve açık açık “defol git” diye bağırdılar. İçeri girmiş olan genç kadın arkasını döndü ve öylece bakakaldı. “ANNE” dedi. “ANNEM BENİM O!!”

Bir an görevliler ne yapacaklarını şaşırdılar. Ya ben… eridim arkadaşlar eridim
orda. Yaşlı teyze öyle çok utanmıştı ki. Kendini suçlu hissediyordu.

Kızını utandırdığını düşünüp iyice büküldü..büküldü..Kendimi bir an o genç kadının ve yaşlı teyzenin yerine koydum. Ve o an çıldırdım..

Dün gibi hatırlıyorum. Olanlara seyirci kalamadım. Belki de gençliğin verdiği
bir delikanlılıkla hiçte hoş olmayan sözler sarf ettim orada. Anladım ki o
zaman mağazalara girmek için belli bir giyim tarzı olmalıymış. Zira teyze
basmadan bir elbise altına da bir şalvar giymişti. Yurdumun köylü kadınıydı o.
Genç kadının gözlerinden erik büyüklüğünde akan yaşlar hala içimi sızlatır.
Sonradan dilenen özürler o insanların kırılan onurlarını ve kırılan gönüllerini tamir etmedi eminim. ...

SEN YÜREĞİNDE NE TAŞIDIĞINI KENDİN BİLMEZSEN, BİR BAŞKASININ DA YÜREK TAŞIDIĞINI VE YAŞADIĞINI NASIL ANLAYACAKSIN.


Kalp tiktaklarınızın engin vicdan ve sonsuz sevgiler ile atması dileğiyle....

14 yorum:

Adsız dedi ki...

Merhaba, sevgili kiana; emin olun öyle güzel yazmışınız ki, en çok ta dayanamayıp o görevlilere çatmanız var ya!!! En sonunu da ne güzel bağlamışınız öyle "sen ne taşıdığını bilmezsen, bir başkasının ne taşıdığını nerden bileceksin.) Kaleminize, yüreğinize bravo, kutlarım, dert görmesinler, hiç susmasınlar ve daim olsunlar...
Sağlıcakla ve sevgiyle kalın...

Canan Köksal dedi ki...

Sevgili Kiana bil bakalım ben kimim? Böyle kendine güzel şablon bulup, güzel sayfanızı yapmışınız, bizi de ihmal etmezsiniz herhalde, çok güzel olmuş, en güzeli yeniden üretkenliğinize dönmeniz olmuş. Çok sevindim ve mutlu oldum. Böyle sizi eski vatanda aramızda göremeyince ben de kalktım ta buralara geldim. Sevgilerimle, hoşçakal...

Canan Köksal dedi ki...

Merhaba Kiana,gördüm yeni sayfama gelmişsin Recep ustamla bir şeyler yapmaya çalısıyoruz sağ olsun tuttu elimizden.Amma ben tembel pervane ustamın hızına yetişemiyorum ha bi de karasızım bıktı ustam benden ama demiyor.Kianacım bana yolladgın yerden şablon inceliyorum sagol.Bir hayli de zengin.

NOT:YASAYIP TA UNUTAMADIGIM DEĞİL DE YAŞAYIP DA UNUTAMADIĞIM şeklinde bir yazım düzeltmesi yapsam yanlış anlamazsın değil mi.Öpüyorum cici yanaklarından

Adsız dedi ki...

Efendim, Saygılarımla; biz buradayız, sizi takip ediyoruz. Siz yazın bir şeyler şimdilik biz okuruz, daha sonra çoğalır okuyucular. Hayırlısı olsun. Görüşmek üzere, Hoşçakal...

Adsız dedi ki...

Esselamünaleyküm, Efendim, Saygılarımla; Kardeşim Kiana bak dediğim şablonun BLOGGER'e uyumlu olanını buldum. Bunun adı KUBRICK'in Klasik Şablonu, bu şablonun BLOGCU için olanını bulamamıştım. Hoşcakalın, Görüşmek üzere...

fatma48-hazanyagmuru4 dedi ki...

Kadir Gecesi değer gecesidir, Allah tarafından değerli kılınmış bir gecedir. Kadir Gecesi bin aydan daha hayırlıdır. Bu gece bir ömürden daha hayırlıdır. Ellerin açıldığı, gözlerin dualarla yaşardığı, kalplerin okşandığı Kadir Gecesinde bütün insanların günahlardan uzaklaşıp tövbelerinin kabul edilmesini niyaz ederiz. Allah tüm inananları iman yolundan ayırmasın.

Adsız dedi ki...

Kadir Suresi(1-5 Ayetler): "Biz onu Kadir Gecesinde indirdik. Kadir Gecesinin sen ne olduğunu bilir misin? Kadir Gecesi bin aydan hayırlıdır. O gecede, Rablerinin izniyle melekler ve Ruh, her iş için iner dururlar. O gece, esenlik doludur. Ta fecrin doğuşuna kadar."

Kur'an-ı Kerim'de adı geçen tek ay Ramazan ayıdır; tek gece de Kadir Gecesidir.

Kadir Gecesi, Yüce Kitabımız Kur'an'ın indirilmeye başlandığı, sema kapılarının açılarak esenlik ve güvenliğin her tarafa yayıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği kutlu bir gecedir.

Faziletine inanarak ve sevabının da yalnız Allah'tan umularak; "Allah'ım sen affedicisin, affetmeyi seversin, beni de affet" diye dua edeceğiz.

Unutarak ve bilmeyerek işlediğimiz günahlardan gerçekten pişman olur ve onlara bir daha dönmemeye karar vererek, kendimizle hesaplaşıp, kulluk ve sorumluluk bilincimizi yenilemeliyiz.

Bu Mübarek gecenin rahmet ikliminde; Yüce Allah'tan bizleri samimiyetten ve istikametten ayırmamasını, doğruyu bulduktan sonra, kalplerimizi eğriltmemesini ve bizleri affetmesini dileyelim.

Bu duygu ve düşüncelerle Kadir gecenizi kutlar, bu müstesna gecede yapacağımız dua ve yakarışların bütün insanlığa sevgi, barış ve huzur getirmesini Yüce Allah'tan niyaz ederiz.

Samanyolu dedi ki...

Kadir geceniz mübarek olsun.Allah'a emanet olunuz.Selam ve dua ile.Muhabbetle inş.

Adsız dedi ki...

Merhaba Kiana, Nasılsınız, inşallah iyisinizdir. Bu blog dünyasında anlayamadığım ve bir türlü mana veremediğim tuhaf gariplikler oluyor gibi... Siz herhalde blogcu.com'da yazmaya devam edeceksiniz. Ben artık öyle usandım ki, ne blogcu.com ne de blogspot.com da yazamayacakmışım gibi,

Herşey gönlünüzce olsun.

klavyedostlugu dedi ki...

"SEN YÜREĞİNDE NE TAŞIDIĞINI KENDİN BİLMEZSEN, BİR BAŞKASININ DA YÜREK TAŞIDIĞINI VE YAŞADIĞINI NASIL ANLAYACAKSIN." harikulade bir yazı , öz ve duru bir anlatım.Düşündürücü... İnsanın yaşadıklarından büyük bir ders alması kadar büyük bir ders yoktur kanımca şu hayatta ...Ve dediklerinizi de yapacağım inşallah. Bu arada ziyaretiniz için teşekkür ederim arkadaşım...Sevgilerimle,

Adsız dedi ki...

Efendim, Saygılarımla e_postama gönderdiğiniz mesajı okudum. Çok teşekkür ederim. Yüreği güzel kardeşim benim elim boş ben 24 saat bu lanet olası aletin başındayım, elbette vefalı dostlardan olacağım, müsaade edin de o kadar olsun, yani böyle vefalı dostluğu kim olsa yapar, neden? Recep 7/24 bu aletin başında. Ben de çok yoğun biri olmuş olsaydım. Belki ben de kimseleri arayıp soramayacaktım.

Blogcu hala aktif değil işin içinden çıkamadılar herhalde, biraz daha uzun süreceğe benziyor gibi, ama insan bir açıklama ilan eder ve üyelerini rahatlatır. Bunlarda o da yok. Haddime değil ama, bu büyük bir terbiyesizlik gibi geliyor bana..
Blogcu.com kapalı olduğuna göre buraya taşınacaksın KİANA başka çaren yok.

Adsız dedi ki...

Aniden oluşan bir durumdan dolayı bir haftadır bilgisayarımdan uzak ve bilgisayar ortamı olmayan bir yerde olmam sebebiyle sizlerden ayrı kaldım. Bu zorunlu mazeretimden dolayı sizlerden özür diler, selam ve saygılarımı sunarım. Görüşmek üzere…

Adsız dedi ki...

Efendim, merhabalar, siz bu bloğunuza gelip hiç bakmıyorsunuz herhalde? Ben hep buraya gelip size yorum yazmaya çalışıyorum. Bu kaçıncı yorumum bilmiyorum ama, ben artık sizinle haberleşirken burasını tercih ediyorum. Benim için bulduğunuz templateyi mutlaka indirip inceleyeceğim. Ben genellikle bloggerin kendi şablonlarını tercih ediyorum. Sebebine gelince her defasında gadgetlerle uğraşmak zor oluyor.

Ben size çok ama çok teşekkür ederim. Çok sağolun ve varolun.
Blogcu.com daki adresinizi de ziyaret edeceğim.

En güzele emanet olun ve sağlıcakla kalın.

oznurunelemekleri dedi ki...

hayatım msj bıraktığın için teşekkür ederim....sevgilerimle öpüyorum

DÜNYANIN AYAK İZLERİ


Blog Listem