6 Temmuz 2011 Çarşamba

Bize Ne !!!!

Günlerdir; yatıyoruz kalkıyoruz aynı haber...Gelişmeleriyle, yaşananların değişik versiyonlarıyla anlatımını duyuyoruz. Duymak zorunda kalıyoruz. “duyma kardeşim” diyenleri duyuyorum sanki. Bütün gün iş güç, oturuyorsun bugün ne olmuş bi ana haber dinleyim diye..(Gün boyunca tv’den ve İnternetten okuduğum haberler beni tutmaz, illaki akşam sekiz haberi olacak.) Abi memleket meselelerini geçmiş Ali ile Elif aşkı, yada Elifle Alinin aşkı. Pat karşında düğünden kareler. Genç kalemlerden Elif kızın yazdığı sözüm ona zehir zemberek sözler.. Orda balayı, burda eğlence..Ya bizene kardeşim. Kim ne halt ediyorsa etsin. Kürdanla dişini karıştırır gibi ne diye insanların hayatlarının köküne iniyorsunuz. Değilmi?


Bize ne? Ali Taran bilmem kaç yıllık eşini hasta hasta düz ortada bırakmasından….Üstünden iki hafta geçmeden kızı yaşında biriyle evlenmesinden….ona hediye cip almasından….

Bize ne? Ayşe Özyılmazel , babasına ve evlendiği kadına son derece öfkeliyken, aynı hataya kendi düşmesinden….

Bize ne? Oya Germenin yaşadıklarından sonra , kızına bu evlilik için onay vermesinden…

Bize ne ?

Ali Tarandı, süslendiyse, Ayşe de beğendiyse istediyse bize ne…..

Buradan çıkardığımız sonuç; Fok balıkları çok yanlızdırlar değil elbette...

Hastalıkta ve Sağlıkta yemini sadece biz kadınlara ait.. Hastalıkta ta da sonuna kadar varız, sağlıkta da..

Erkek gelince ellisine kaçınılmaz bir şey yaşıyor ve bunu eşine de yaşatıyor...Hani azgın teke sendromu diyorlar…Gözleri ,gönlü felfecri okumaya başladımı sorma gitsin demiyecem, hadi sor gitsin…...30 yıllık hasta eşini de görmez, yılları da bir kalemde siler.....gider , bide yeni bıçkın bir delikanlıymış gibi kızı yaşında biriyle evlenir...

Mutlu SON mu olur, yoksa NOS mu.....siz karar verin....

10 yorum:

jewel dedi ki...

"bize ne" olur mu kiana? hiç olur mu?

bütün toplu taşıma araçlarında, evlerde, eş-dost meclislerinde bu konuşulurken nasıl "bize ne" olsun? medyanın da kabahati yok, herkese istediğini veriyor işte.

güneydoğuda bir karakol bombalanır, iki uzman çavuş şehit olur pisi pisine. 30 saniye ağlayan ailesini görsek yeter..
ayşe'nin ali'ye aşkı önemli asıl, ayşe aşkını, karşısına geçen topluma duyduğu öfkeye bulayıp milletin haber almak niyetiyle okuduğunu sandığı gazete köşesinde blog yazısına çevirir, kimse bir şey demez şundan başka: "ayy canıım, çok üstüne gittik ya, kıyamam.."
burası böyle bir yer..
aslında şehitlerden, yolsuzluktan, göz yumduğumuz vurdumduymazlıklardan bize ne? yok mu başka dengesiz evlilik yapacak olan? bitti mi temaşa?

KİANA dedi ki...

Sevgili Jewel.. Bir bıkkınlıktı yazmak istediğim, bir isyan...Sanki benim bu yazımla son bulacak bir dedikodu, bir magazin silsilesi. Kalabalık bir mekana girip şöyle insanların konuştuklarına bir kulak kabartacak olsak (ki bundan yüzde yüz eminim) şu anda konuşulan konuların % 80 ini Ali ile Ayşe hikayesinin oluşturacağına eminim..Gelişen teknolojide insanların bu kadar magazine yönelmesinde tabiki medyanın büyük suçu var . Memlekette ne olup bitmiş, bugün hangi ananın yüreği yanmış, hangi asker şehit olmuş kimin umurunda. Çoğunluğun ve özellikle gençliğin laylaylom akıllı olduğu bu gün işte bu kadar basit ve düzeysiz bir evliliği günlere taşımalarına, gazete manşetlerinde olmasına isyanım bu oldu..Bakalım manevi değerler nereye kadar alaşağı edilecek daha..Daha nereye kadar , içimizin kabul etmediği olayları günlerce duyacağız..

GÜVEN SERİN dedi ki...

Merhabalar,kolaylar gelsin:))

Recep Altun dedi ki...

Merhabalar,

Bize öğretisi olacak ve ders verecek haberlere açığım, ama "zenginin malı züğürdün çenesini yorar" türden haberlere ben de karşıyım.

İnşallah sıhhat ve afiyettesinizdir.

Nasıl bir fincanın kırk yıl hatırı
varsa, bir merhabanın da dostlar arasında hatır oluşturduğunu bize zaman hem öğretiyor, hem de gösteriyor.

Selam ve dualarımla, en Güzel'e emanetsin.

Recep Altun dedi ki...

Merhabalar Kiana,

Blog serüvenimin unutulmaz isimlerinden biri olarak hatırat-ı blog köşemin en müstesna yerindesiniz.

Bu aralar blogla ilgilenemeyecek kadar yoğun ve başka uğraşlarınızın olduğu sayfanızdan anlaşılmaktadır.

Üzülmeyin! Hepimizin böyle zamanları olmuştur. Önemli olan sağlık ve ardından gelen huzurun yerinde olması kadar bizleri yaşama bağlayan zincirin en önemli bu iki halkasını Mevla'm koparmasın.

Ramazan ayının hayırlı ve mübarek olması dileğim ile birlikte sağlıklı, huzurlu ve bereketli bir Ramazan ayı geçirmenizi can-ı gönülden dilerim.

Selam ve dualarımla en GÜZEL'e emanet olun.

♥ PEMBE PATİ♥ dedi ki...

Mutlu yıllar...
Mırk:)

♥ŞANSLI♥ dedi ki...

Mutlu yıllar:)

Recep Altun dedi ki...

Merhabalar Efendim:

Selam ve dualarımla birlikte "Kadınlar Günü"nüzü kutlarım.

Recep Altun dedi ki...

Merhabalar Kiana.

Sizi, Blogcu.com'dan beri tanırım. Blogcu.com'da iken, bana yapmış olduğunuz şablonu hiç unutamam. Hatırlarsanız Kızılgezegen Mars fotoğraf başlıklı bir şablondu. Birine kızdığım için tüm blogdaki yazı ve yorumları silmiştim.

İnşAllah sağlık, sıhhat ve afiyettesinizdir. Sanal ortamdaki bu bu blog arkadaşlıkları çok güzel. Burada çıkar, menfaat vb. şeyler olmadığı için arkadaşlıkları da güzel.

Sadece iyi olduğunuz haberi bizi sevindirmeye yeter!..

Selam ve dualarımla birlikte en Güzel'e emanet olun.

Recep Altun dedi ki...

Merhabalar Kiana.

Malum Kurban Bayramı yaklaşmaktadır.
Tüm sevdiklerinizle ve sevenlerinizle birlikte sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir bayram geçirmenizi dilerim.

Bizleri Allah'a yaklaştıracak olan kurbanınızın da hayırlı ve mübarek olmasını temenni ederim.

Bu sayfanızda son bir post yayınlayınız. Takip edenler listesinde kaldırdığınız son postun başlığı ve resim yerine de kocaman bir ünlem işareti görünüyor.

Selam ve dualarımla birlikte en Güzel'e emanet olun efendim, saygılarımla.

DÜNYANIN AYAK İZLERİ


Blog Listem