31 Mayıs 2010 Pazartesi

KIRMIZI PAZARTESİ


Pürü pak Akdenizimizi içerden ve dışardan kızıla boyadılar..Allah şehitlerimize rahmet, yakınlarına ve Türk milletine sabır versin.. Gazze ye insani yardım götüren müslüman vatandaşlarımız alçakça , kalleşçe saldırıya uğradılar..Ölenlere rahmet, yaralılara acil şifalar.... yüreğimizden dökülen dileklerimiz bunlar...


Çok değil 1,5 ay önce bir fim seyretmiştim. Günlerce etkisinde kaldım, her önüme gelene de anlattım. Mutlaka seyredin dedim.. Yahudilerin Naziler tarafından uğradığı mezalimi konu eden bir filmdi.

Çizgili Pijamalı Çocuk..

Kısaca anlatmak istiyorum seyretmeyenler için;

Filmin adının içinde bulunan "çocuk" kelimesi çok şey anlatıyor aslında. Savaş, 8 yaşındaki Bruno' nun gözünden bakılarak anlatılıyor, tüm saflığıyla...
2. dünya savaşı sırasında, asker babası yüzünden taşınmak zorunda kalan Bruno yeni evlerine, ortamına alışmaya çalışır.Ancak burası onun için hapisane gibidir ve evinin dışına çıkması yeni insanlarla tanışması yasaktır. Bu durumdan çabuk sıkılır ve bahçelerindeki ağaca eski araba lastiğinden salıncak yaptırır. Ancak bu onun için yeterli olmaz. Yeni bir arkadaş edinmek ve onunla oyunlar oynamak ister. Dışarı çıkması yasakken ve kapıda askerler varken bu hayalinin imkansız olduğunu farkındadır.

Derken evin bodrumunda tırmanıp dışarı çıkabileceği bir pencere bulur. Artık özgürdür. Doğa onun için yeni bir mekandır ve bunukimseye söylemez.Gizli gizli evden kaçarak dolaşmaya başlar ve şüphe uyandırmadan evine döner. Bir gün Yahudileri hapsettikleri kampta, kalabalıktan uzaklaşıp beton yığının arkasında saklanarak yaşayan Yahudi çocuk Shmuel ile tanışır.Artık Bruno'nun yeni bir hayatı vardır, mutludur. Bruno ve Shmuel 'in oyunlarını, konuşmalarını filmin şok edici (kampta bulunan tüm Yahudilerle birlikte fırına atılarak ve üstlerine asit dökülerek yanmaları) sonucu hala unutamıyorum.. Film bile olsa gerçekten yola çıkılarak anlatılan bu hikaye insan olarak beni derinden etkilemişti..


Eminim seyreden herkes benim gibi üzülecektir ve düşünecektir...

Bu yapılan saldırının karşılığı en ağır bir şekilde verilmeli... Hemde bir an önce....

6 yorum:

HÜRREM TAKI dedi ki...

Kelimeler boğazımda düğümleniyor,haberleri seyrederen yemek yiyordum ama bıraktım,boğazıma takıldı,yutamadım.Bir gün bu kötülükler bitecekmi yoksa çokmu imkansız bir hayal

Adsız dedi ki...

Haberleri izledim,etkilendim, üzüldüm,sinirlendim,hınçlandım...
Öyle hissediyorum ki,şu kadın halimle "hedefimiz İsrail" deseler,en önde ben gideceğim. Nokta.

KİANA dedi ki...

Hürrem Takı; Sevgili Hürremciğim.. Akşama kadar o kanaldan o kanala gelişmeleri izledim.. Ankara da konsolosluk bana çok yakın..Kıyamet gibiydi burası bugün.. Durulacağını sanmıyorum..

KİANA dedi ki...

Adsız; Aynen bende öyle sizin gibi düşünüyorum..

Marifetliyizbizscrap dedi ki...

gerçekten çok acı bir olay yaşadık ne diyeyim Allah a havale eiyorum. sitemde biraz birşeyler karaladım işte http://marifetlendik.blogcu.com.

♥ŞANSLI♥ dedi ki...

Allah bunları ve bunun gibileri helak etsin.Amin!

DÜNYANIN AYAK İZLERİ


Blog Listem