20 Nisan 2010 Salı

SERMAYEYİ KEDİYE YÜKLEDİM

Bugün Tarçın Bey'in aşı günüydü. Veterinerimiz çok uzakta olduğu için aşı günlerinde kendisi gelir bize sağolsun. Kedilerin içgüdülerine ve kişinin ne sebeple o ortamda bulunduğunu bilmelerine bugün bir kez daha şahit oldum. Veteriner gelir gelmez sesinden tanıdı. Bir yılan gibi yere yapışık olarak hızla ortadan kayboldu. Anladı canı yanacak, aşı olacak, tırnakları kesilecek.
Tam 20 dk. aradık evin içinde. Bakmadığımız yer kalmadı. Öyle kamufle etmişki kendisini. Perdelerin uzun eteklerine girip saklanmış. Neyse bulduk. Onunla birlikte benim de canım yandı tabi. 4 tane aşı. Birde gezdirmek için tasma almak zorunda kaldım. Deneyeceğim. Gerçi bizim insanlarımız sokaklarda köpek gibi tasmayla gezdirilen kedi hiç görmemişlerdir eminim. Güleceklerinden de eminim. 10 günde bir dışarı çıkarmak zorunda hissediyorum kendimi. Kızım asla evden dışarı çıkmasını istemiyor. Köpekler parçalayacaklar diye. Ama hayvanın toprakla temas etmesi, ot yemesi lazım. Bunu engelleyemem. O yüzden tasma aldım. Amannn kim ne derse desin. Kedime bir zarar gelmesinde varsın gülsünler bana.

Aşıları tamamlandı, ama benim canım gitti o aşılanırken. Neyse ücret ödemeye sıra geldi. Lafı uzatmaya gerek yok. 3 yıldır sermayeyi kediye yüklemişim ben...

8 yorum:

♥ŞANSLI♥ dedi ki...

Sevgili KİANA
Tarçını gördüğüm zaman Şanslı'yı görmüş gibi oluyorum.Benim veteriner yakın olduğu için ben götürüyorum.Şanslı benim gibi evin bir bireyi.Her şeyi onu düşünerek gerçekleştiriyoruz.Bütün planlarımızın içinde Şanslı mutlaka var.Oda bir birey olduğuna göre kendimizden esirgemediğimizi kedimizdende esirgemiyoruz.Ben de aynı senin gibiyim.Bütün aşılarını yaptırıyorum.En güzel mamaları alıyorum.Allah gödüğümüzden geri koyması hepimizi.Dolayısıyla sermayeyi Tarçın'la Şanslı'ya yüklemiş oluyoruz.Ama olsun maşallah bellide ediyorlar değil mi?tasma bende kullanıyorum arasıra dışarıya çıkarmak için,birde göğüs altı tasmaları aşı yaparken tutmak için çok pratik oluyor.Her aşı yaptırdığımda mutlaka takarım onu.Uzun yollarda çok kolaylık oluyor.Biz mola verdiğimizde o da yanımızda geziniyor Aldığın çok iyi olmuş arkadaşım,kolaylığını göreceksin.Tarçın iyi günlerde kullansın.
Sevgiler:)

Newbahar dedi ki...

Sizinde mi kediniz vaaarrr:))
Ne güzel. Bende çok seviyorum kedi ve köpekleri ama sürekli taşınmak zorunda olduğumuz için ve eşim evde bir hayvan istemediği için sahip olamıyorum.
Ne güzel, ne mutlu. İmreniyorum sizin gibi kedi dostlarına.
Tasmalı bir kedi görsem bende garipserdim:)
Keşke bahçeli müstakil bir evde otursaydınız.

Sizin veteriner eve geldiği için yol parasınıda alıyor olmasın:))

Birde merak ettim ne için bu aşılar. Bilgim olması açısından.

Sevgiler

Adsız dedi ki...

Merhabalar Kiana,
Ee, ne yapacaksın gülü seven dikenine katlanırmış. Eski bahçeli müstakil evimiz varken kedimiz vardı. Emin olun ne yalan söyleyim, ben pek sevmezdim. Ama ben de bahçede bir köpeğimiz olsun isterdim. Ev halkı da köpek zor iş derdi ve hiç bir zaman köpeğimiz de olmadı. Babam kekliği çok severdi ve onun bir kekliği vardı. Yazıya gider keklik için çekirge toplardık.

Hayvanları sevmek ve onlara şefkatle davranmak tarafıyım. Tarçın'a iyi bakın.

Allah'a emanet olun ve sağlıcakla kalın.

sufi dedi ki...

Sermayeyi kediye yükleyene de Tarçın'a sevgilerimizle,

HÜRREM TAKI dedi ki...

bende görür görmez aaa dedim tarçına bak ne kadar şanslıya benziyor.tütütü maşallah nazar değmesin senin o güzel suratına.bennn tarçına bayıldım lütfeeeennn daha sık resimlerini bekliyorum.sevgiler

Yaşamın kıyısında dedi ki...

Fotoğrafı görünce yorum yazmadan geçemedim.
Çok tatlı bir şey bu tarçın mı? yoksa başka bir fotoğtafmı.
Şanslı bir kedicik tarçın.
Sevgiyle...

GÜVEN SERİN dedi ki...

Ben Tarçın'ın arkadaşı Güven :))

Miyav miyav mayaav :))

Saygılar

Aybige-Kedi Defteri dedi ki...

Kedileri çoook seviyorum ama en çok pofuduk tüylülerini :)
Tarçın'a sevgiler...

DÜNYANIN AYAK İZLERİ


Blog Listem