1 Nisan 2010 Perşembe

Bu şiddet sadece bir şekilde sona erebilir! / LÜTFEN OKUYUN

Hergün her dakika üstüste şiddet dolu haberler alıyoruz. Türkiye'nin dört bir yanından hayvanlara yapılan işkencelerin görüntüleri bizlere yardım çığlıkları olarak akıyor. Çoğuna yetişemiyoruz, bazılarına bizzat müdahale etmeye çalışıyoruz, bir çoğundan da sizler haberdar ederek dilekçe örnekleri ile imzalarınızı rica ediyoruz. Ancak şiddet azalacağına artarak devam ediyor. Sadece bugün dehşet verici 3 ayrı haber geldi. Ve birazdan onları sizlerle paylaşacağız ve uyarıyoruz, lütfen kalbiniz varsa, ya da bu tür haberlere dayanamıyorsanız bakmayın ancak, görmemek, gözlerini kapamak ve bunlar yaşanmıyormuş gibi davranmak çözüm değil. Buradan bu rezaletlere yazıp, sövmek de çözüm değil. Önemli olan, bizlere yakışan harekete geçmek, kitle halinde de değil bireysel olarak gerçekten çaba sarfetmek. Ve bir tek çözüm var, o da klişe ama EĞİTİM! Eğer, bir tek ben tek başıma ne yapabilirim ki diyecek olursanız bu iş tabii ki olmayacak. Sadece şunu bilin isteriz, siz bir çocukla konuşurken ve ona hayvanları anlatırken, bir insana uyguladığı şiddetle ilgili müdahale ederken, bir hayvanın öldürülmesine izin vermemek adına bir tek imza atarken, başka bir yerde sizinle aynı anda birçok dostunuz aynı mücadeleyi veriyor. Birbirinizi hiç tanımadığınız, belki de hiç tanımayacağınız bir başka insan sadece daha sevgi dolu, daha anlayışlı bir toplum yaratmak adına bir çocukla kuşları besliyor, bir kedi sahipleniyor, ya da bir barınakta köpekleri doğruyor. Lütfen ama lütfen pes etmeyin. Savaşın! Ama onlar gibi şiddet yoluyla değil, sevgi yoluyla, anlayışla, iletişimle ve lütfen ama lütfen YATIRIMINIZI HER ZAMAN ÖNCELİKLE ÇOCUKLARA YAPIN! Ve gelelim haberlere. Bundan sonra vereceğimiz 3 haber için önceden uyardığımız gibi, dayanmayacak olanlar bakmasın ama bilsinler ki maalesef anlayışı ve sevgisiyle dillere destan olmuş bir ülkenin bugün insanları akla hayale sığmayacak kadar şiddet dolu...

HABER 1 YAVRU KAPLUMBAĞALARA İŞKENCE Hatay'ın İskenderun Körfezi'nde boyunlarından iple bağlanarak işkenceyle öldürülen 3 yavru deniz kaplumbağası karaya vurmuş olarak bulundu.Mustafa Kemal Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemal Turan, bir ihbar üzerine İskenderun Körfezi'nde işkence edilerek öldürülmüş 3 yavru deniz kaplumbağası bulduklarını söyledi.Yavru deniz kaplumbağalarının kendini bilmez bazı kişiler tarafından naylon iple boyunlarından birbirlerine bağlanıp denize bırakıldığını belirten Turan, "Hayvanlar, birbirlerinden kurtulmak için çırpınırken suyun dibine batmışlar orada da boğularak ölmüştür. Sonra da karaya vurmuşlar" dedi.Hürriyet Gazetesi

HABER 2 SAYIN MERAL OLCAY'IN YEDİKULE HAYVAN BARINAĞI SİTESİNDEKİ YAZISIDIR
Yine tecavüz yine tecavüz! Çok genç sokak köpeği ,29 Mart Pazartesi saat 18.30 civarında telefonla bir vatandaş telaşla aradı. "Kanaması olan bir köpek var, sokak da acil yetişin" diye.Saat itibari ile araç bulmak zor, ambülans maalesef çalışmıyor, ne yapmak lazım şaşırdım kaldım.Yağmur şiddetli yağıyor, zor durumda bir canlı var ve siz çaresizsiniz ama çare bulmalıyım. Özel taşımacılık yapan bir arkadaşı arayıp yardım istedim, hemen yetişti ve zavallı köpecik sokaktan perişan halde alındı. Barınağa geldi veteriner hekim arkadaşımız da köpeciği bekliyordu. O saatte muayene sonucu zavallının kendini insan sayan mahlukatlarca defalerca makat kısmında tecavüze uğrayıp o halde sokağa atıldığı tespit edildi. Köpeciğin hali kalmamış iç organları zarar görmüş. İlk müdahale iğneleri yapıldı durumu çok ağırdı. Maalesef yarım saat sonra son nefesini verdi.Dünyada yaradılan mahlukatlar içinde tek kendi cinsi dışında ilişki kuran mahlukat İNSAN .

Ben artık kendi adıma insan olmakdan utanmaya başladım, bu tür vakalar çok fazlalaştı.Türkiye'nin her yerinden bu tür hayvanlara taciz haberleri alıyoruz. Hayvana bu hareketi yapan İNSAN, İNSANA da aynı hareketi yapar. Yapar diyorum aslında yapıyor.Allah bu hasta ruhlu mahlukatlardan hem insanları hem hayvanları korusun. Hani derler ya Alllah ıslah etsin evet Allah ıslah etsin. Merhamet ve sevgi versin bu tür insanların yüreğine.Bu tür bir hareketi yapan kişileri gören insanların lütfen duyarlı olmasını istiyorum hemen 155 i arayıp ihbarda bulunsunlar ve teşhir edilsinler başka diyeceğim bir şey yok çok üzgünüm."
HABER 3 BURHANİYE KÖPEK BAKIMEVİ DEHŞETİ Öncelikle 2 adet video linki: http://www.facebook.com/video/video.php?v=1338364988553&oid=37130042507http://www.facebook.com/video/video.php?v=1318363288523&oid=37130042507Mandalina Portakal rumuzlu arkadaşımızın mesajı: "Arkadaşlar, Bu bakımevi 10 Şubat'a kadar izleyeceğiniz videodaki görüntülere sahne oluyordu. Tedavileri yapılmadığı için videoda görüldüğü üzere can çekişerek ölümü bekliyorlardı. Eternit üzerinde yatan ölü yavru hayvan tam 1.5 ay orada kaldı. Kemikleri dışarı fırlayana kadar. İnsanlığımdan bir kere daha utandım. İbret olsun diye bu videoyu lütfen tüm Türkiye'ye yayalım. Videolar basına verildikten ve kamuoyu baskısından sonra belediye olumlu yönde bir adım attı. 3-4 gündür bakımevinde hummalı bir çalışma başladı. Fiziki koşullar düzeltiliyor. Ama hepimiz biliyoruz ki bu yeterli değil. Önemli olan onları tedavi edebilecek "PET VETERİNER" lerinin olması. Geceleri yavruların çalınıp dövüş köpeklerinin önüne atılıp parçalanmaması için bir "GECE BEKÇİSİNİN" alınması. Lütfen veteriner ve gece bekçisi için sizler de Belediye ile görüşün. "MÜCADELE EDENLER HEP KAZANMAMIŞTIR. AMA KAZANANLAR HEP MÜCADELE EDENLERDİR" bizler mücadeleimize gerekli yönde devam edeceğiz çünkü bu "CAN" ların dilleri ve "OY" hakları yok! Belediye çalışanları bu görüntüleri kendilerine ait olmadığını veya 5 sene öncesine ait olduğunu söylüyorlarmış. Peki belediye veteriner hekimi neden bize bu görüntüleri inkar edemiyor? Neden yanına gittğimizde fotoğrefları basına verdiğimiz için sitem ediyor??? Yukarıda Allah var! Biraz dürüstlük bekliyoruz!!! (BELEDİYE TEL: 0266 412 77 00 DAHİLİ 114)"

10 yorum:

Adsız dedi ki...

Merhaba Kiana,

İbretle okudum yazınızı. "Olmuş çok ta duyulmuş yok" derler. Ne kadar doğru bir söz. İnsan iğreniyor. Bu dünyayı acınacak hale getiren de insandan başkası değildir. İnsan dışındaki hiçbir canlının şu aleme zararı yoktur.

Bu vahşeti yapan insan olduğuna göre, demek ki, bu vahşet te ancak insana yakışıyormuş!

Yazıklar olsun kendini bilmezlere! Yazıklar olsun canavar ruhlu çocuk büyütenlere!

Allah'a emanet olun ve sağlıcakla kalın.

üryan dedi ki...

insan..
hayvan..
belhum adal (hayvandan daha aşağı insan)

utandım..
sadece utandım..

hobilerim ve ben dedi ki...

o çaresiz hayvanlara bunları yapanlar insan olamaz...içim acıdı...

sufi dedi ki...

Sevgili Kiana;
Blog yazarlarımızdan Ela ve ben tontini yazını ağlayarak okuduk.Utandık insan olduğumuzdan..."Onları aşağıların aşağısına göndeririz" esfeli safiline diyor KURAN.
Tontinine allah şifa versin sevgilerimizle.

Yaşamın kıyısında dedi ki...

Ben de! bende utandım insanlığımızdan. Son zamanlarda insanların vicdanlarından sıyrılmalarına, biraz kalan saygının son demlerini yaşadığına çok üzülürken bu yazı beni çok sarstı.
Bu arada babanıza da çok geçmiş olsun.
sevgiler...

keditasması dedi ki...

iNSANLIĞIMDAN UTANIYORUM !

MAVİ TUTKU dedi ki...

Allah kahretsin ya... Binlerce yıllık insanlık tarihine rağmen insanlığın geldiği noktaya bakarmısınız ya....

Öyle haklsınızki..ne yapıp edip tüm çocukları çok doğru, çok güzel yetiştirmek gerekiyor. Kısa bir video seyretmiştim..nerde olduğu anlaşılamıyor ama 5-6çocuk nerdeyse 20mt.lik bir köprünün üstünden bir eşeği tutup aşağı atıyor ve öyle eğleniyorlarki! şaşarsınız..Allah aşkına bunların büyüyünce ne olacağı aşağı yukarı belli değilmi... Yazık vallahi yazık....

marifetlendik dedi ki...

KİANA HANIM PHOTOSHOP 7 Yİ AZ ÖNCE İNDİRDİM AMA O DOSYANIN İÇİNDE BİRKAÇ PROGRAM VAR MSN Yİ AÇSANIZ OLUR MU

lolli dedi ki...

1 ay önce görmüştüm bu haberi ve sinirimden oturup ağlamıştım elimden hiç birşey gelmediği için sadece oturup ağlayabildim yazıklar olsun.. yazıklar olsun !

HÜRREM TAKI dedi ki...

Ağlayarak okudum , Allah kahretsin ya.Bunu yapanı bana verseler bu hayvancağıza yaptığını bin beterini kendisine yaparım.Bela okuyorum şu anda bağıra bağıra.Şu insan nesli tükensede dünya rahat etse.

DÜNYANIN AYAK İZLERİ


Blog Listem