13 Haziran 2010 Pazar

TÜM ARKADAŞLARIM VE ÖZELLİKLE ÖĞRETMEN ARKADAŞLARIM LÜTFEN BANA CEVAP VERİN..

2010 SBS 6 ncı sınıf Türkçe bölümü 12 nci sorunun cevabını oğlum C şıkkı olarak cevaplandırmış ancak doğru cevap B şıkkı olarak verilmiştir.. Ben de ve bu soruyu okuyan herkes doğru cevabın C şıkkı olduğunu söylediler... Burda iki şıkkında (b-c)cevabında doğru olabileceği düşünülebilir..Yanlış kabul edilen C şıkkı için tam 7 puan düşürülmüş.. Oğlum gibi başka öğrencilerinde bu soruda şıklar arasında gidip geldikleri ve ikilem yaşadıklarını düşünüyorum.. Şimdi sizlere soruyorum arkadaşlar bu sorunun doğru cevabı sizce hangi şık...


GÜVERCİNLER

Güvercin resmi çekip hakkında bilgi vermemek olmaz.. Çok sevmeme rağmen bu eşsiz hayvanların nasıl yetiştirildiğini, kaç liraya satıldığını, kaç cins olduğunu bu resimleri çektikten sonra öğrendim.. 550 çeşit olduğu söyleniyor.. Fiatları da hiç tahmin bile edemeyeceğim kadar yüksek. 250 Tl den başlayıp bir araba fiatına satılanı bile varmış.. Sordum satan birine 2.500 Tl dedi bana.. İnanmak zor..



12 Haziran 2010 Cumartesi

AKVARYUMDA HAYAT

Kendi adıma beğenmesemde silmeye kıyamadım bu fotoğrafları..

Bunlar benim turuncu fistanlılarım..Hepsi bu defilenin en değerli mankenleri...Baksanıza Heidi Klum'a taş çıkarırcasına salınıyorlar...



11 Haziran 2010 Cuma

YAŞAM HAKKINA SAYGI

NOT: Bu yazı birçok blogda yayınlandı. Aynen alıntı yaparak yayınlıyorum.. Duyarsız kalmayalım lütfen..


Bu pisliğin yaptıklarına artık bir çözüm bulunmalı. Çocuk diye bir şey olamaz, bu çocuk falan değil, bugün hayvanlara bu şekilde eziyet eden ayrın insanlara da yapar. Bu "çocuk" ruh hastası!
Sessiz kalma, suça ortak olma:
http://www.sessizkalmasucaortakolma.com/dilekce/dilekce_detay.asp?id=369
Linkteki fotoğraflar oldukça rahatsız edici, kedilere ve köpeklere yaptığı haltları bir marifetmiş gibi facebook sayfasında paylaşmış, fotoğrafları ordan almışlar. Önceden uyarayım.
Altta da dilekçe var, doldurup yollarsınız diye tahmin ediyorum !

8 Haziran 2010 Salı

YEŞİL BAŞLI GÖVEL ÖRDEK

Ne güzel bir türkü bu..Dinlemekten hiç bıkmadım..


Yeşil başlı gövel ördek
Uçar gider göle karşı
Eğricesin tel tel etmiş
Döker gider yâre karşı

Telli turnam sökün gelir
İnci mercan yükün gelir
Elvan elvan kokun gelir
Yâr oturmuş yele karşı

Şahinim var bazlarım var
Tel alışkın sazlarım var
Yâre gizli sözlerim var
Diyemiyom ele karşı

Hani Karac'oğlan hani
Veren alır tatlı canı
Yakışmazsa öldür beni
Yeşil bağla ala karşı

ÇOK ÖNEMLİ !!!


BUNLARA DİKKAT EDİNİZ !!!

Bildiğiniz gibi artık her kurumda işlem yaparken, telefon hattı alırken, bir yerlereabone olurken, kargo alıp-verirken, havale işlemlerinde. . vs.. kimlik fotokopisi istenmekte.. Aslında bu yasal değil, sadece koca formu doldurmak yerine kimliğinizin fotokopisiniiliştiriyorlar o belgelere ya da kendilerini garantiye alıyorlar ve işleri hızlandırıyorlar. .. Sebep her neyse... Sonuçta artık kimlik fotokopisi ile çok işlem yapılması alışmışbir durum oldu artık... Peki, bu kimlik fotokopiniz ile başkası neler yapabilir diye düşündünüz mü hiç? Birkaç örnek verecek olursak: -Adınıza bir yerlere üye olunabilir. -Adınıza abonelik açılabilir. -Sizi bir şey için kefil edebilirler. -En çok görülen vakalardan biri de şu:


-ADINIZA BİR SÜRÜ TELEFON HATTI AÇTIRIP, AÇIK HAT OLARAK SATABİLİRLER!
ve bu hatları alanlar herhangi bir suç işlediklerinde direk hat sahibi yani kimlik
fotokopisi kullanılarak adına hat açılan kişi zan altında kalmaktadır.
(zaten siz de telefoncularda açık hat satıldığına şahit olmuşsunuzdur) -ve bunun gibi birçok örnek.. Peki, kendimizi korumak, kimlik bilgilerimizle
isteğimiz dışında işlem yapılmasını önlemek çok mu zor? Elbette değil! Basit ve etkili bir yöntem var; Mesela 0 5xx 123 45 67 nolu telefon hattını aldınız. Form doldururken ve kimlik fotokopisini verirken,


FOTOKOPİ KAĞIDINDA, KİMLİĞİN ÖN VE ARKA YÜZÜNDEKİ BOŞ ALANLARA (hatta Üzerine) SADECE 0 5XX 123 45 67 HATTIN ABONELİK İŞLEMLERİ/ AKTİVASYONU İÇİNDİR yazıp paraf atmanız sizi koruyacaktır. Veya:
SADECE 01/01/200X NOLU , XXXX MİKTARLI HAVALE İŞLEMİ İÇİNDİR.. vb. ŞEKLİNDE NOT TUTMANIZ İYİ BİR ÖNLEM OLACAKTIR.


T.C. MERKEZ BANKASI'ndan bir uyarı..Dağarcığınızda bulunsun... Eğer bir gün ATM makinelerinden bir soyguncu tarafından para çekmeye zorlanırsanız; Şifre kodunuzu ters girmeniz halinde (Örn. 1234 yerine 4321.. gibi) Makine parayı veriyorancak bu arada polis de çağırıyor. Bu konuyu çok nadir kişinin bildiği için, mümkün olduğunca çok kişiye bildirelim.


UYARI: SAKIN BU NUMARAYI ARAMAYIN! Eğer; birisi sizi cep telefonunuzdan arayarak 'ESAT' veya 'ERICAL' adlı bir firmadanarıyoruz telefonunuzu kontrol etmek zorunda olduğunu ve bunun için '9090' ı aramanızısöylerse telefonunuzu derhal kapatın ve söylenen numarayı sakın aramayın.
Söz konusu numarayı çevirmeniz, karşınızdaki bu sahsın sizin bütün kimlik bilgilerinize ulaşmasını veyapacağı tüm telefon görüşmelerini sizin hesabınıza geçirmesini sağlayacktır! [ Lütfen, güç durumda kalmamaları için, bu notu yakin dostlarınıza da ulaştırarak onları da bilgilendirin. ]

7 Haziran 2010 Pazartesi

CİVCİKLER

Sabahın 9'unda aklıma esti. Fotoğraf çekmek için yola çıktım:)) Gidilecek nere var Ankara'da. Ver elini Ulus. Çıkrıkçılar Yokuşu. Hal.. Ve çevresi. Orda bir pasaja girdim.. Çiçekçiler, baharatçılar, süs balıkları satanlar, canlı hayvan satanlar... Kasaların içinde bu güzel civcikleri gördüm. Ne kadar güzeller. Elimle tutamadım zarar verebilirim diye. Öyle narinler ki.. Üstüste hepsi.. Vıc vıc vıc...Bir iki poz çektim. Bunlar hayatın tadları. Tüylü tadları hem de..

Bunlarda büyüyolar,yumurtluyorlar, bizde bunların sırtından geçiniyoruz..Hay Allahım sen nelere kadirsin..

BİR BAYRAM SABAHI


Bir bayram sabahı buruk,kırık uyanmışken;

Başucumda yokki kırmızı pabuçlarım,

Yokki camdan şekerliğimiz,

Avuçlayacağım şeker de yok,

Yol yol kurdeleli dönen etekliğim de yok,

Geleni süzerim ne giymiş diye,

Giydiği çorap bile gökkuşağı gibi ulaşılmaz,

Gelen geldiğine pişman,

Bakar acıyarak,

Birazda nispet yaparak,

Ne yanar canım ah...

Yokluk böyle işte

O zaman dursa, şimdiki zaman o zaman olsa..

KİPAST

3 Haziran 2010 Perşembe

İSRAİLİ ŞİDDETLE BOYKOT EDİYORUM


Yukarıda amblemleri görülen ürünleri almayalım arkadaşlar. Bizler o ürünleri aldıkça verdiğimiz her kuruş Filistin Halkına kurşun olarak geri dönmüyor mu??..

DÜNYANIN AYAK İZLERİ


Blog Listem